De belangen van zout in uw vaatwasser

Het water dat uw vaatwasser gebruikt om uw vaat schoon te maken bevat kalk. De kalk in het water veroorzaakt het witte waas op uw glazen. Met vaatwasserzout verwijdert u de kalk uit het spoelwater en voorkomt beschadiging op uw vaat. U leest hieronder meer over welk zout u moet gebruiken en hoe u dit op de juiste manier toepast.

Wat doet het zout precies?

Vaatwasserzout ondersteunt de waterontharder van uw vaatwasser. Het is dus een belangrijk component voor uw vaatwasser. De waterontharder verwijdert namelijk kalk en magnesium uit het water. Hierdoor wordt het ‘harde water’ van kalk en magnesium verwijdert. Dit zorgt er dus voor dat kalk aanslag tegen wordt gegaan.

Waar plaatst u het vaatwasserzout?

U weet nu dat vaatwasserzout belangrijk is om kalkaanslag tegen te gaan. Maar hoe past u dit toe? In de vaatwasser bevindt zich op de bodem een grote draaidop. Hier bevindt zich een reservoir waar u het vaatwasserzout in kan doen. Het is afhankelijk van het aantal wasbeurten en de hardheid van het water hoeveel vaatwasserzout nodig hebt. Vul het vaatwasserzout geleidelijk aan. Daarnaast moet u ook in de gaten houden wanneer het bijgevuld moet worden. In de meeste gevallen beschikt de vaatwasser over een sensor die een seintje aangeeft wanneer het vaatwasserzout op is. Verder is het van uw woonplaats afhankelijk wat de hardheid van het water is. Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Wat voor zout moet u gebruiken?

Het is zeer belangrijk dat u alleen vaatwasserzout gebruikt. Hierbij bedoelen we dus geen keukenzout, maar echt vaatwasserzout. Dit is namelijk speciaal voor uw vaatwasser bedoelt. Vaatwasserzout beschikt namelijk over een grof structuur, lost goed op en zorgt niet voor achterliggende resten. Wanneer u een All-in vaatwasser gebruikt, hoeft u geen vaatwasser zout te gebruiken.

Op zoek naar vaatwasserzout en reinigingsmiddelen? Bekijk hier het assortiment vaatwasser toebehoren

Persoonlijk advies in één van onze winkels

Heeft u na het lezen nog vragen met betrekking tot vaatwasserzout of over het gebruik van vaatwasserzout? Of heeft u nog vragen over de juiste vaatwasser afgestemd naar uw wens. Bezoek dan één van onze winkels of neem contact op.