Amerikaanse koelkasten

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eldi's
  keuze
   
 2. Eldi's
  keuze
   
 3.  
 4.  
 5. Eldi's
  keuze
   
 6.  
 7.  
per pagina

Bent u op zoek naar een grote en krachtige koelkast met alle functies die u nodig heeft om uw eten verst te houden? Dan is een Amerikaanse koelkast de perfecte keuze voor u. Amerikaanse koelkasten worden steeds populairder in Europa. Dit komt omdat ze steeds energiezuiniger worden en doordat er steeds meer mensen zijn die meer ruimte nodig hebben voor hun eten en drinken.

Wat is een Amerikaanse koelkast?

Een Amerikaanse koelkast is een koelkast met een breedte van minimaal 70 cm en een inhoud van minimaal 250 liter. Amerikaanse koelkasten zijn vaak voorzien van extra functies, zoals een waterkoeler, een ijsblokjesmachine en een wijnkoeler. Ze zijn over het algemeen duurder dan andere soorten koelkasten, maar ze bieden ook veel meer ruimte en functies. Een Amerikaanse koelkast wordt ook wel een side-by-side koelkast genoemd. Dit komt omdat de vriezer en de koelkast zich aan weerszijden van de koelkast bevinden. De deuren van de koelkast zijn meestal verdeeld in twee delen, zodat u gemakkelijk bij de verschillende delen van de koelkast kunt komen.

Afmetingen Amerikaanse koelkast

De afmetingen van een Amerikaanse koelkast variëren, maar ze zijn over het algemeen groter dan andere soorten koelkasten. De breedte van een Amerikaanse koelkast is meestal tussen de 70 en 90 cm, de hoogte is meestal tussen de 175 en 200 cm en de diepte is meestal tussen de 60 en 70 cm. De inhoud van een Amerikaanse koelkast is meestal tussen de 600 en 900 liter.

Voordelen van Amerikaanse koelkasten

Hier zijn een paar voordelen van een Amerikaanse koelkast:

 • Grote inhoud: Amerikaanse koelkasten hebben een enorme inhoud, waardoor u genoeg ruimte hebt voor al uw eten en drinken. Zo hebben de meeste Amerikaanse koelkasten van Eldi een inhoud van bijna 600 liter.
 • Veel functies: Amerikaanse koelkasten zijn uitgerust met een verscheidenheid aan functies die uw leven gemakkelijker maken. Zo heeft Eldi Amerikaanse koelkasten met ijsblokjesmachine en Amerikaanse koelkasten met waterreservoir.
 • Energiezuinig: Moderne Amerikaanse koelkasten zijn zeer energiezuinig, waardoor u geld kunt besparen op uw energierekening. Bekijk alle Amerikaanse koelkasten met energielabel E.

Als u op zoek bent naar een koelkast met veel ruimte, veel functies en een goede energiezuinigheid, dan is een Amerikaanse koelkast een goede keuze voor u.

Tips voor het kiezen van een Amerikaanse koelkast

Als u een Amerikaanse koelkast wilt kopen, zijn er een paar dingen die u moet overwegen:

 • De grootte van uw keuken: Zorg ervoor dat de koelkast die u kiest past in uw keuken. Amerikaanse koelkasten zijn vaak groter dan de meeste koelkasten.
 • Het aantal personen in uw huishouden: Als u een groot gezin heeft, heeft u een koelkast nodig met een grote inhoud.
 • De functies die u belangrijk vindt: Bepaal welke functies voor u het belangrijkst zijn, zoals een waterkoeler, een ijsmaker, of een ingebouwde wijnkoeler.
 • Het budget: Amerikaanse koelkasten zijn over het algemeen duurder dan andere soorten koelkasten. Bepaal hoeveel u wilt uitgeven aan een nieuwe koelkast.

De functies die u belangrijk vindt

Als u een Amerikaanse koelkast wilt kopen, is het belangrijk om te bepalen welke functies voor u het belangrijkst zijn. Er zijn veel verschillende functies die belangrijk kunnen zijn voor een Amerikaanse koelkast. Hier zijn een paar van de meest voorkomende functies:

U kunt ook eens rondkijken in een van onze winkels om te zien welke verschillende modellen er zijn of contact opnemen met een van onze specialisten voor advies.

Amerikaanse koelkast of side-by-side koelkast kopen

Eldi heeft een grote keuze aan Amerikaanse koelkasten van verschillende merken, waaronder Beko Amerikaanse koelkasten, Friac Amerikaanse koelkasten en Whirlpool Amerikaanse koelkasten, en in verschillende prijsklassen. U vindt hier zeker een koelkast die bij uw budget en behoeften past. De Amerikaanse koelkasten van Eldi zijn van hoge kwaliteit en worden gemaakt met de beste materialen. U kunt er dus zeker van zijn dat u een koelkast koopt die jarenlang meegaat. Eldi biedt een uitgebreide garantie op alle Amerikaanse koelkasten. Dit betekent dat u zeker weet dat u goed bent verzekerd als er iets misgaat met uw koelkast. We leveren uw nieuwe koelkast snel en gratis thuis zodat u deze direct in gebruik kunt nemen. Amerikaanse koelkasten zijn verkrijgbaar bij onze Eldi winkels, maar u kunt ze ook online kopen.

Bent u op zoek naar een kleinere koelkast of een ander type koelkast? Bekijk dan al onze koelkasten. Voor degene die op zoek is naar een betaalbaardere koelkast hebben we ook goedkope koelkasten

Tips voor het onderhouden van een Amerikaanse koelkast

Om uw Amerikaanse koelkast in goede conditie te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Hier zijn een paar tips:

 • Reinig de koelkast regelmatig van binnen en van buiten.
 • Vervang de filters regelmatig.
 • Laat de koelkast niet te vol staan.
 • Zorg ervoor dat de deuren goed sluiten.

Door deze tips te volgen, kunt u uw Amerikaanse koelkast jarenlang probleemloos gebruiken.