Dampkappen

30 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eldi's
  keuze
 2. Eldi's
  keuze
 3. Eldi's
  keuze
Pagina
per pagina

Opzoek naar een nieuwe dampkap? Bij Eldi hebben we een ruim assortiment hoge kwaliteit dampkappen voor de beste prijs.

Dampkap kopen

Een nieuwe afzuigkap kopen? Eldi is de absolute specialist op het gebied van dampkappen. De beste kwaliteit voor de goedkoopste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment dampkappen van verschillende merken zoals AEG, Bosch, Siemens en meer. Wij bieden dampkappen aan met verschillende specificaties en in verschillende prijscategorieën. Bent u op zoek naar een dampkap 90 cm of een recirculatiedampkap? Wij hebben altijd de afzuigkap die u zoekt en adviseren u graag over de geschikt dampkap voor u. Een dampkap koopt u gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een dampkap kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze afzuigkappen met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe dampkap aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

 • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
 • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
 • Eigen dienst-na-verkoop

De beste dampkap kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een afzuigkap

Als u een nieuwe droogkast koopt wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe dampkap en wat zijn de verschillen? Bij Eldi helpen wij u graag met het kiezen van de geschikte afzuigkap voor u. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en een topkwaliteit dampkap.

Verschillende merken dampkappen

Bij Eldi vindt u alle topmerken dampkappen, zoals:

Afzuigsysteem van uw dampkap

Begin met de zoektocht naar de juiste dampkap bij uw situatie. Er zijn namelijk drie soorten afzuigsystemen die ingezet kunnen worden in verschillende situaties. Wanneer u een afvoer naar buiten heeft kiest u voor een dampkap die daar geschikt voor is. Heeft u geen afvoer naar buiten dan heeft u een dampkap nodig met een recirculatiesysteem. Heeft uw woning een centraal afzuigsysteem, dan heeft u een dampkap nodig zonder motor. Houd ook rekening met het geluidsniveau. Heeft u een openkeuken? Dan is het misschien prettig om te kiezen voor een stille dampkap zodat u minder overlast heeft van het lawaai.

Waar moet de dampkap komen?

De volgende vraag die u uzelf moet stellen is waar de dampkap opgehangen dient te worden. Heeft u een kookeiland, moet de dampkap tussen de kastjes komen of kan hij vrij hangen. Er zijn verschillende soorten dampkappen voor verschillende toepassingen.

Geïntegreerde dampkap

Een geïntegreerde dampkap hangt tussen twee bovenkastjes. De voorkant wordt voorzien van een paneel van het zelfde materiaal als de keuken zodat het één geheel wordt met uw keuken. Wanneer u de dampkap gebruikt trekt u hem naar voren en bent u klaar dan klapt u hem weer terug en ziet u niets meer van de afzuigkap.

Wandschouw dampkap

De schouwdampkap wordt aan de muur gemonteerd en is vergelijkbaar in allerlei vormen en maten. Er zijn designmodellen die rechthoekig zijn maar het klassieke model loopt schuin af. Ook zijn er modellen die diagonaal naar boven staan waardoor je meer ruimte hebt om eronder te staan.

Onderbouw dampkap

Een onderbouw dampkap is eigenlijk vergelijkbaar aan een wandschouw dampkap maar dan zonder schouw. Dit model wordt onder de keukenkastjes gemonteerd en de afgezogen lucht kan via een buis door het kastje worden afgevoerd.

Telescopische dampkap

Een telescopische dampkap is vergelijkbaar met de onderbouwdampkap maar dan is hij wat verder weggewerkt. Wanneer u de dampkap wilt gebruiken schuift u de afzuigkap uit en gaat hij aan. Wanneer u klaar bent schuift u de dampkap weer in en is hij netjes weggewerkt onder het keukenkastje.

Plafond dampkap

Een plafond dampkap hangt hoog boven het kookeiland aan het plafond. Dit type dampkap hangt niet in het zicht en u zult er nooit uw hoofd aan stoten. Omdat de dampkap hoger hangt heeft  hij meer kracht en is hij geschikt voor grote open keukens.

Inbouw dampkap

De naam zegt het al, met een inbouwdampkap ziet u vrijwel niets van uw dampkap. Deze dampkap bevindt zich volledig in het keukenkastje boven het fornuis zodat u er niets van ziet. 

Eiland dampkap

Een eiland dampkap is geschikt voor boven een kookeiland. Dit type dampkap is aan alle kanten netjes afgewerkt zodat u nooit tegen een lelijke achterzijde van de dampkap aan kijkt. Dit is een lagere variant van de plafond dampkap. 

Conclusie, welke dampkap kopen?

Een eenduidig antwoord heeft deze vraag niet. De juiste dampkap hangt volledig af van uw woonsituatie. Komt u er nog niet helemaal uit met de bovenstaande keuzenhulp? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of kom eens langs in één van onze winkels. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een geschikte dampkap.

Altijd een dampkap in uw buurt

Bij uw zoektocht naar de juiste dampkap, komt een hoop kijken. Onze specialisten die aanwezig zijn in elke Eldi winkel kunnen u er van alles over vertellen. Daarnaast geven ze u vakkundig en gespecialiseerd advies bij het maken van uw keuze.

Er is altijd wel een winkel bij u in de buurt, bekijk op onze winkelzoeker welke winkels er bij u in de buurt ligt zodat wij u snel en gemakkelijk kunnen helpen.