Dampkappen

24 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1.  
 2.  
 3. Eldi's
  keuze
   
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
Pagina
per pagina

Een dampkap of afzuigkap is een essentieel apparaat in elke keuken. Het verwijdert onaangename geurtjes en damp die vrijkomen bij het koken, waardoor uw keuken schoon en fris blijft. Bij Eldi vind u veel verschillende soorten dampkappen, dus is het belangrijk om de juiste keuze te maken voor uw keuken.

Wat is een dampkap?

Een dampkap of afzuigkap is een apparaat dat is ontworpen om kookdampen en geuren uit de keuken te verwijderen. De dampkap wordt boven de kookplaat geplaatst en heeft een afzuigsysteem dat de damp en geur opzuigt en naar buiten voert. Ze helpen om de keuken schoon en fris te houden en ze kunnen ook helpen om schimmel en bacteriën te voorkomen. Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, maten en prijsklassen.

Er zijn twee hoofdtypen dampkappen: dampkappen met afvoer en dampkappen zonder afvoer.

 • Dampkappen met afvoer: Damkappen of afzuigkappen met afvoer zuigen de kookdampen en geuren op en sturen ze naar buiten. Dit is de meest effectieve manier om uw keuken schoon en fris te houden.
 • Dampkappen zonder afvoer/recirculatie dampkappen: Dampkappen of afzuigkappen zonder afvoer worden ook wel recirculatie dampkappen genoemd. Deze afzuigkappen zuigen de kookdampen en geuren op en filteren ze vervolgens terug de keuken in. Dit is een minder effectieve manier om uw keuken schoon en fris te houden, maar het is een goede optie als u geen afvoer naar buiten heeft.

Wat zijn de voordelen van een dampkap of afzuigkap?

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een dampkap. Hier zijn een paar van de belangrijkste voordelen:

 • Een dampkap verwijdert onaangename geurtjes en damp uit uw keuken, waardoor uw keuken schoon en fris blijft.
 • Een dampkap kan helpen om schimmel en bacteriën te voorkomen.
 • Een dampkap kan helpen om de levensduur van uw keukenapparatuur te verlengen.
 • Een dampkap kan bijdragen aan een veilige en gezonde keuken.

Welke soorten dampkappen zijn er?

Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De meest voorkomende soorten zijn:

 • Inbouw dampkappen: Een inbouwdampkap of inbouw afzuigkap is een dampkap die in de keukenwand wordt ingebouwd. Deze dampkappen zijn vaak vlak met de muur en hebben een afzuigkap die naar voren wijst. Inbouw dampkappen zijn een goede optie voor keukens met een moderne uitstraling.
 • Telescopische damkappen: Een telescopische dampkap is een dampkap die kan worden uitgeschoven boven de kookplaat. Dit type afzuigkap is een goede optie voor keukens met een kleine kookplaat, omdat het de kookplaat volledig kan bedekken.
 • Onderbouw dampkappen: Een onderbouwdampkap is een dampkap die onder het keukenblad wordt geplaatst. Dit type afzuigkap is ook een goede optie voor keukens met een kleine kookplaat.
 • Schouwdampkappen: Een schouwdampkap is een type afzuigkap die is ontworpen om te worden geïnstalleerd in een schouw. Schouwdampkappen zijn een goede optie voor keukens met een open plattegrond, omdat ze de kookdampen en geuren kunnen afzuigen die vrijkomen bij het koken.

Welke afzuigkap is geschikt voor uw keuken?

Bij het kiezen van een dampkap zijn er een aantal factoren waarmee u rekening moet houden, zoals:

 • De grootte van uw keuken: Als u een kleine keuken heeft, heeft u een kleinere dampkap nodig dan als u een grote keuken heeft.
 • De vorm van uw keuken: Als uw keuken een open plattegrond heeft, heeft u een dampkap nodig met een goede afzuiging.
 • Het type kookplaat dat u heeft: Als u een gaskookplaat heeft, heeft u een dampkap nodig met een geforceerde afzuiging. Als u een inductiekookplaat heeft, heeft u een dampkap nodig met een natuurlijke afzuiging.
 • Uw budget: Dampkappen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus bij Eldi vind u altijd een dampkap die past binnen uw budget.

Welke functies zijn belangrijk in een dampkap?

Er zijn een aantal functies die belangrijk zijn in een dampkap of afzuigkap, zoals:

 • Afzuigingsvermogen: Het afzuigingsvermogen van een dampkap wordt gemeten in kubieke meter per uur (m³/h). Hoe hoger het afzuigingsvermogen, hoe beter de dampkap de kookdampen en geuren zal verwijderen.
 • Geluidsniveau: Dampkappen kunnen behoorlijk wat lawaai maken, dus het is belangrijk om een dampkap te kiezen met een laag geluidsniveau.
 • Verlichting: Een goede verlichting is belangrijk om te kunnen zien wat u kookt. Dampkappen zijn vaak voorzien van ingebouwde verlichting.
 • Timer: Een timer kan handig zijn om de dampkap automatisch uit te schakelen.
 • Filter: Dampkappen zijn voorzien van een filter dat de kookdampen en geuren moet filteren. Het is belangrijk om het filter regelmatig te vervangen.

Uw nieuwe dampkap in uw favoriete kleur

De kleur is een belangrijk ding om te overwegen bij het kiezen van uw nieuwe dampkap. De beste kleur dampkap voor u is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en stijl van uw keuken. Het is belangrijk dat uw nieuwe afzuigkap past bij de kleuren van uw keukenkastjes, vloer, en muren. Zwart en wit zijn de twee meest populaire kleuren voor afzuigkappen. Als u een klassieke stijl heeft, dan is een zwarte dampkap een goede keuze. Als u een minimalistische keukenstijl heeft, dan is een witte dampkap een goede keuze.  Daarnaast heeft Eldi ook Inox dampkappen. Inox dampkappen zijn een goede keuze voor mensen die een keuken hebben met een industriële look. Inox is een sterk en duurzaam materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is. Als u nog steeds niet zeker weet welke kleur afzuigkap voor u de beste is, kunt u altijd advies vragen aan een van onze keukenspecialisten.

Hoe monteert u een afzuigkap?

De montage van een dampkap is meestal vrij eenvoudig, maar verschilt per type dampkap. De meeste dampkappen worden geleverd met een montagehandleiding. Als u niet zeker weet hoe u een dampkap moet monteren, kunt u altijd contact met ons op nemen om een professional in te schakelen.

Dampkap of afzuigkap kopen

Eldi biedt een breed assortiment dampkappen en afzuigkappen van verschillende merken en modellen, waaronder Friac dampkappen en Whirlpool dampkappen. De dampkappen zijn verkrijgbaar in onze Eldi winkels, maar u kunt ze ook online kopen. U kunt dus zeker een dampkap vinden die past bij uw keuken en budget. De dampkappen van Eldi zijn van hoge kwaliteit en worden gemaakt met de beste materialen. U kunt dus zeker zijn dat u een afzuigkap koopt die lang meegaat. Bovendien biedt Eldi een goede service en garantie op alle dampkappen. U kunt dus zeker zijn dat u goed geholpen wordt als er iets mis is met uw dampkap.