Diepvriezers

46 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1.  
 2. Eldi's
  keuze
   
 3. Eldi's
  keuze
   
 4.  
 5. Eldi's
  keuze
   
 6. Eldi's
  keuze
   
 7. Eldi's
  keuze
   
 8. Eldi's
  keuze
   
 9. Eldi's
  keuze
   
 10.  
 11. Eldi's
  keuze
   
 12.  
 13. Eldi's
  keuze
   
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18. Eldi's
  keuze
   
 19.  
Pagina
per pagina

Als u op zoek bent naar een manier om uw voedsel langer te bewaren, geld te besparen en altijd vers voedsel bij de hand te hebben, dan is een diepvries een goede investering.

Wat is een diepvries?

Een diepvries of diepvriezer is een groot elektrisch apparaat dat voedsel kan bevriezen. Hierdoor blijft het voedsel langer houdbaar en kunt u het langer bewaren. Diepvriezers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u er altijd een kunt vinden die past bij uw behoeften.

De voordelen van een diepvries

 Er zijn veel voordelen aan het hebben van een diepvriezer. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 • U kunt voedsel langer bewaren. Voedsel dat in de diepvriezer wordt bewaard, kan tot 12 maanden houdbaar blijven. Dit betekent dat u voedsel kunt invriezen en het later kunt gebruiken wanneer u het nodig heeft, of als u voedsel hebt dat over datum is.
 • U kunt geld besparen. Door voedsel in te vriezen, kunt u geld besparen op uw boodschappen. U kunt bijvoorbeeld voedsel invriezen dat in de aanbieding is, of voedsel dat u zelf hebt geteeld of geoogst.
 • U hebt altijd vers voedsel bij de hand. Als u een diepvriezer heeft, heeft u altijd vers voedsel bij de hand. U kunt bijvoorbeeld vlees, vis, groenten en fruit invriezen. Dit is handig als u geen tijd heeft om boodschappen te doen of als u geen zin heeft om te koken.
 • U kunt voedsel bewaren dat u over heeft. Als u eten over heeft, kunt u het invriezen. Dit is bijvoorbeeld het geval als u een restje eten hebt dat u niet meer op kunt.

Welke soorten diepvriezers zijn er?

Er zijn twee hoofdtypen diepvriezers: vrijstaande diepvriezers en inbouwdiepvriezers. Vrijstaande diepvriezers zijn losstaande apparaten die u op een willekeurige plek in uw keuken kunt neerzetten. Een inbouw diepvries is ontworpen om in een keukenkast te worden ingebouwd.

Binnen deze twee hoofdtypen zijn er ook nog verschillende subcategorieën:

Diepvrieskasten

Een diepvrieskast is een grote diepvries in de vorm van een kast. Een diepvrieskast heeft meestal meerdere compartimenten met instelbare temperatuurinstellingen om verschillende soorten voedsel op de juiste temperatuur te bewaren. Het is handig voor het bewaren van diepvriesproducten zoals vlees, vis, groenten, ijs en kant-en-klaarmaaltijden.

Diepvrieskoffers

Een diepvrieskoffer, ook wel diepvrieskist genoemd, heeft doorgaans de vorm van een horizontale kist met een deksel dat omhoog kan worden geopend. Binnenin zijn er compartimenten waarin voedsel kan worden geplaatst en bewaard bij de gewenste temperatuur. Deze diepvrieskoffers zijn ideaal voor het bewaren van diepvriesproducten zoals vlees, vis, groenten, ijs en bereide maaltijden. Ze zijn vooral populair in situaties waarin veel voedsel moet worden bewaard, zoals in grote gezinnen, kleine bedrijven of voorbereiding van grote maaltijden.

Kleine of mini diepvriezers

Een kleine diepvries of mini diepvries is een compacte versie van de traditionele diepvries, ontworpen om in kleinere ruimtes te passen of als aanvulling op de reguliere koelkast. Dit type diepvries heeft meestal een kleinere opslagcapaciteit dan standaard diepvrieskasten of -koffers, maar het biedt nog steeds de mogelijkheid om voedsel op lage temperaturen te bewaren. Een kleine diepvries is handig voor mensen met beperkte ruimte in hun keuken, studentenhuizen, kantoren of zelfs voor gebruik in vakantiehuizen. Ze zijn geschikt voor het bewaren van kleine hoeveelheden diepvriesproducten, zoals enkele maaltijden, ijs, bevroren groenten en andere ingevroren voedingsmiddelen.

Tafelmodel diepvriezers

Een tafelmodel diepvries is een type diepvries dat ontworpen is om op een tafelhoogte of werkbladhoogte geplaatst te worden. Het is kleiner en compacter dan traditionele vrijstaande diepvriezers, en het heeft meestal een verticaal ontwerp. Dit type diepvries is bedoeld om gemakkelijk toegankelijk te zijn en kan vaak in kleinere ruimtes of keukens worden geplaatst. Een tafelmodel diepvries biedt voldoende ruimte voor het bewaren van bevroren voedingsmiddelen zoals vlees, vis, groenten, ijs en andere diepvriesproducten. Het heeft vaak meerdere compartimenten en planken om het organiseren van voedsel gemakkelijker te maken. Hoewel het niet dezelfde opslagcapaciteit heeft als grotere diepvriezers, is het ideaal voor huishoudens die niet veel diepvriesruimte nodig hebben.

Welk model diepvriezer kopen?

Welke factoren moet u overwegen bij het kopen van een diepvries?

Er zijn veel factoren die u moet overwegen bij het kopen van een diepvries. Hier zijn een paar belangrijke:

 • Grootte: Hoeveel voedsel wilt u invriezen? Als u een groot gezin heeft, heeft u misschien een grotere diepvries nodig dan als u alleen woont.
 • Energie-efficiëntie: Hoe zuinig is de diepvries op energie? Een energiezuinige diepvries kan u geld besparen op uw energierekening. Energie verbruik diepvriezer
 • Functies: Welke functies zijn belangrijk voor u? Sommige diepvriezers hebben extra functies, zoals een ijsmachine of een waterdispenser. Overweeg welke functies belangrijk zijn voor u bij het maken van uw keuze.
 • Prijs: Hoeveel bent u bereid te betalen voor een diepvries? De prijzen van onze diepvriezers variëren van een paar honderd euro tot duizenden euro's. Bent u op zoek naar een betaalbare diepvries? Bekijk dan onze goedkope diepvriezers.

Meest voorkomende functies

Hier zijn enkele van de meest voorkomende functies die te vinden zijn op onze diepvriezers:

 • No FrostNo Frost diepvriezers hebben een speciale functie die ervoor zorgt dat er geen ijsvorming optreedt op de wanden van de diepvriezer. Dit maakt het schoonmaken van de diepvriezer veel gemakkelijker. Voor- en nadelen van No Frost in uw diepvriezer
 • Super Freeze: De Super Freeze-functie zorgt ervoor dat voedsel sneller wordt ingevroren. Dit helpt om de smaak en voedingsstoffen van het voedsel te behouden.
 • Deuralarm: Een deuralarm waarschuwt u als de deur van de diepvriezer te lang openstaat. Dit helpt om voedselverspilling te voorkomen.
 • Interne verlichting: Interne verlichting maakt het gemakkelijk om voedsel in de diepvriezer te vinden.
 • Vrieslades: Vrieslades zijn ideaal voor het bewaren van verschillende soorten voedsel.
 • Vriesvakken: Vriesvakken zijn ideaal voor het bewaren van grote hoeveelheden voedsel.
 • IJsblokjesmachine: Een ijsblokjesmachine is handig om verse ijsblokjes te maken.
 • Waterdispenser: Een waterdispenser is handig om vers en gekoeld water te krijgen.

Diepvriezers van topmerken

AEG, Beko, Friac, Liebherr en Whirlpool zijn allemaal bekende merken die diepvriezers produceren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de merken.

 • Prijs: AEG en Liebherr zijn over het algemeen de duurste merken. Beko en Whirlpool zijn over het algemeen goedkoper. Friac is het huismerk van Eldi.be, en is daarom over het algemeen het voordeligst.
 • Functies: AEG en Liebherr hebben over het algemeen de meeste functies. Beko en Whirlpool hebben over het algemeen minder functies. Friac heeft over het algemeen de minste functies.
 • Kwaliteit: AEG en Liebherr zijn over het algemeen van de hoogste kwaliteit. Beko en Whirlpool zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Friac is over het algemeen van gemiddelde kwaliteit.

Als u op zoek bent naar een diepvries met veel functies en een hoge kwaliteit, dan is een AEG diepvries of Liebherr diepvries een goede optie. Als u op zoek bent naar een diepvries met een goede kwaliteit en een betaalbare prijs, dan is een Beko diepvries of Whirlpool diepvries een goede optie. Als u op zoek bent naar een goedkope diepvries met een beperkt aantal functies, dan is een Friac diepvries een goede optie. Friac is het huismerk van Eldi.

Tips voor het gebruik van een diepvries

Hier zijn enkele tips voor het gebruik van een diepvriezer:

 • Verpak het voedsel goed voordat u het invriest. Dit voorkomt dat het voedsel uitdroogt en behoudt de smaak.
 • Gebruik etiketten om te weten wat er in de diepvriezer zit en wanneer het is ingevroren. Dit zal u helpen om voedsel niet te laten bederven.
 • Ruik regelmatig aan het voedsel in de diepvriezer. Als het voedsel niet meer goed ruikt, gooi het weg.
 • Ontdooi de diepvriezer regelmatig. Dit zal helpen om de diepvriezer efficiënter te laten werken en te voorkomen dat er ijsvorming ontstaat. Tips om energie te besparen met uw diepvriezer

Diepvries kopen

Als u op zoek bent naar een nieuwe diepvries, dan is Eldi een goede keuze. Eldi biedt een grote keuze aan diepvriezers van verschillende merken en in verschillende maten. Zo vind u altijd een diepvries die perfect bij uw behoeften past. Eldi biedt ook goede prijzen op diepvriezers, gratis verzending op alle bestellingen boven de €50 en een lange garantie op alle diepvriezers. Bovendien heeft Eldi een goede klantenservice. Als u vragen heeft over een diepvries, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice of langskomen in een van onze winkels.

Voor meer advies kunt u ook terecht op onze overige adviespagina’s over diepvriezers: