Diepvrieskoffers

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1.  
 2. Eldi's
  keuze
   
 3. Eldi's
  keuze
   
 4. Eldi's
  keuze
   
 5. Eldi's
  keuze
   
 6. Eldi's
  keuze
   
 7. Eldi's
  keuze
   
 8. Eldi's
  keuze
per pagina

Wat is een diepvrieskist?

Een diepvrieskist, ook wel diepvrieskoffer of vrieskist genoemd, is een type diepvries dat is ontworpen om grote hoeveelheden voedsel te bewaren bij een temperatuur van -18°C of lager. Diepvrieskisten zijn meestal vrij groot, met een inhoud van 100 liter of meer. Ze hebben een klep aan de bovenkant, die u opent om voedsel in te laden en uit te laden. In tegenstelling tot diepvrieskasten, die verticaal zijn, heeft een diepvrieskist een liggende, horizontale indeling.

Diepvrieskoffers worden vaak gebruikt om grote hoeveelheden voedsel te bewaren, zoals vlees, vis, groenten en fruit. Ze worden ook gebruikt om voedsel in te vriezen, zoals zelfgemaakte soepen, sauzen en maaltijden. Vrieskisten zijn een handige manier om grote hoeveelheden voedsel langer te bewaren. Door voedsel in te vriezen, kunt u het bewaren tot wel een jaar lang. Dit is vooral handig voor mensen die grote hoeveelheden voedsel kopen, zoals gezinnen of mensen die veel koken.

Tips voor het kiezen van de juiste grootte en capaciteit

De grootte en capaciteit van een vrieskist is afhankelijk van het aantal mensen in uw huishouden en hoeveel voedsel u wilt bewaren. Als u een klein huishouden heeft, kunt u met een kleinere vrieskist af. Als u een groot huishouden heeft of veel voedsel invriest, heeft u een grotere vrieskist nodig.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van de juiste grootte en capaciteit van een diepvrieskist:

 • Bepaal het aantal mensen in uw huishouden. Hoe meer mensen u heeft, hoe groter de diepvrieskist moet zijn.
 • Overweeg hoeveel voedsel u wilt bewaren. Als u veel voedsel invriest, heeft u een grotere diepvrieskist nodig.
 • Meet de ruimte die u hebt voor de diepvrieskist. Zorg ervoor dat de diepvrieskist past in de ruimte waar u hem wilt plaatsen.
 • Overweeg de functies die u belangrijk vindt. Sommige diepvriezers hebben functies zoals No Frost, een ijsmaker of een waterdispenser.

Hier zijn enkele voorbeelden van diepvriezers voor verschillende huishoudens:

 • Klein huishouden (1-2 personen): 70-100 liter
 • Groot huishouden (3-4 personen): 100-150 liter
 • Grote gezinnen (5+ personen): 150-200 liter

Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts richtlijnen zijn. De beste manier om de juiste grootte van een diepvrieskist voor uw behoeften te bepalen, is om uw eigen gebruik te overwegen.

Friac diepvrieskisten: kwaliteit en gebruiksgemak tegen een scherpe prijs

Friac is het huismerk van Eldi. Friac diepvrieskisten staan bekend om hun kwaliteit, gebruiksgemak en scherpe prijs. De diepvrieskisten van Friac zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en worden geproduceerd in moderne fabrieken. Hierdoor zijn ze zeer betrouwbaar en gaan ze lang mee. Friac diepvrieskoffers zijn ook zeer gebruiksvriendelijk. De bediening is eenvoudig en de indeling is overzichtelijk. Hierdoor vind u uw eten snel en gemakkelijk terug. De vrieskisten van Friac zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen. U vindt dus altijd een diepvrieskist die past bij uw behoeften. Friac diepvrieskisten zijn ook zeer energiezuinig. Hierdoor bespaart u geld op uw energierekening. Kortom, Friac diepvrieskisten zijn de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en betaalbare diepvrieskist.

Diepvrieskist kopen

Eldi is een betrouwbare en betaalbare optie voor het kopen van een diepvrieskist. We bieden een gratis 5 jaar garantie op alle diepvrieskisten, zodat u zeker weet dat uw vrieskist goed werkt. We hebben ook een ruime keuze aan diepvrieskisten voor elk budget, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een diepvrieskoffer vindt die past bij uw behoeften en uw portemonnee. Eldi heeft winkels in heel Nederland, dus u heeft altijd een Eldi winkel in de buurt waar u een diepvrieskist kunt kopen. U kunt het assortiment diepvrieskisten van Eldi ook eenvoudig online bekijken. Onze medewerkers helpen u graag bij het kiezen van de juiste diepvrieskist voor jouw behoeften. Contacteer ons!

Bekijk alle diepvriezers

Het optimaal benutten van de ruimte in uw diepvrieskoffer

Hier zijn enkele tips voor het optimaal benutten van de ruimte in een vrieskist:

 • Gebruik de ruimte in de hoeken en onderin de diepvrieskist. Deze ruimtes worden vaak vergeten, maar ze kunnen veel voedsel bevatten.
 • Gebruik vakverdelers om uw eten op te delen. Dit zal u helpen om uw eten georganiseerd te houden en te voorkomen dat het elkaar aanraakt.
 • Verwijder regelmatig oud eten uit uw diepvrieskist. Dit zal helpen om de temperatuur in uw diepvrieskist laag te houden en om voedselverspilling te voorkomen.

Hoe kan ik voedsel veilig bewaren en bevriezing voorkomen?

Het is belangrijk om voedsel veilig te bewaren om voedselvergiftiging te voorkomen. Voedingsmiddelenvergiftiging is een ziekte die wordt veroorzaakt door het eten van bedorven voedsel. Bedorven voedsel bevat bacteriën, virussen of parasieten die kunnen leiden tot ziekteverschijnselen zoals misselijkheid, braken, diarree en buikpijn. In ernstige gevallen kan voedselvergiftiging leiden tot ziekenhuisopname of zelfs de dood.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om voedsel veilig te bewaren en bevriezing te voorkomen:

 • Kies het juiste verpakkingsmateriaal. Gebruik luchtdichte verpakkingen, zoals diepvrieszakjes of -bakjes, om uw voedsel te verpakken. Dit zal helpen om de lucht uit de verpakking te houden en uw voedsel te beschermen tegen bevriezing.
 • Verpak uw voedsel in kleine porties. Dit zal u helpen om uw voedsel gemakkelijker te ontdooien en te gebruiken.
 • Label uw verpakkingen. Dit zal u helpen om te onthouden wat er in de verpakking zit en wanneer het is ingevroren.
 • Vries uw voedsel zo snel mogelijk in. Dit zal helpen om de smaak en voedingswaarde van uw voedsel te behouden.

Temperatuurregeling en -behoud van uw vrieskist

De temperatuur in een vrieskist moet tussen de -18°C en -24°C liggen. Dit is de ideale temperatuur om voedsel te bewaren voor langere tijd. Als de temperatuur te hoog is, zal het voedsel sneller bederven. Als de temperatuur te laag is, kan het voedsel uitdrogen.

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de temperatuur in uw diepvrieskoffer te regelen en te behouden:

 • Zorg ervoor dat de deur van de diepvrieskist goed sluit.
 • Vul de diepvrieskist niet te vol.
 • Plaats warme producten niet direct in de diepvrieskist.
 • Laat de diepvrieskist regelmatig ontdooien.

Praktische tips voor het onderhoud en schoonmaken van uw diepvrieskoffer

Hier zijn enkele praktische tips voor het onderhoud en schoonmaken van diepvrieskisten:

 • Maak uw diepvrieskist regelmatig schoon. Dit helpt om voedselvergiftiging te voorkomen.
 • Verwijder alle voedselresten uit uw diepvrieskist. Dit helpt om de vorming van bacteriën te voorkomen.
 • Gebruik een mild schoonmaakmiddel om uw diepvrieskist schoon te maken. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze kunnen het materiaal van uw diepvrieskist beschadigen.
 • Droog uw diepvrieskist goed na het schoonmaken. Dit helpt om schimmelvorming te voorkomen.
 • Laat uw diepvrieskist regelmatig ontdooien. Dit helpt om de prestaties van uw diepvrieskist te verbeteren en om voedselvergiftiging te voorkomen.