Droogkasten

17 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1.  
 2. Eldi's
  keuze
   
 3. Eldi's
  keuze
   
 4.  
 5. Eldi's
  keuze
   
 6.  
 7. Eldi's
  keuze
   
 8.  
 9. Eldi's
  keuze
   
 10.  
 11. Eldi's
  keuze
   
 12.  
 13.  
 14.  
 15. Eldi's
  keuze
   
 16.  
 17. €75,- Cashback
  Eldi's
  keuze
   
per pagina

Opzoek naar een nieuwe droogkast? Bij Eldi hebben we een ruim assortiment droogkasten voor de beste prijs.

Droogkast kopen

Een nieuwe droogkast kopen? Eldi is de absolute specialist op het gebied van droogkasten. De beste kwaliteit voor de goedkoopste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment droogkasten van verschillende merken, met verschillende specificaties en in verschillende prijscategorieën. Bovendien hebben we ook een selectie met droogzwierders. Wij hebben altijd de droogkast die u zoekt en adviseren u graag over de geschikte droogkast voor u. Een droogkast koopt u gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een droogkast kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze droogkasten met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe droogkast aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

 • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
 • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
 • Eigen dienst-na-verkoop

De beste droogkast kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een droogkast

Als u een nieuwe droogkast koopt wilt u er zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt. Waar moet u rekening mee houden? Waar dient u op te letten? Bij Eldi helpen wij u graag met het kiezen van de geschikte droogkast voor u. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en een topkwaliteit droogkast.

Droogkast kopen? Waar op letten

Verschillende soorten droogkasten

Bij Eldi vindt u alle topmerken droogkasten, zoals:

Het principe van de droger is eenvoudig. De kleding wordt in een trommel rondgedraaid terwijl er warme lucht doorheen wordt geblazen. Dit is voor elke droogkast identiek. Echter zijn er verschillende soorten drogers die elk voor- en nadelen hebben. Zo hebben we ook goedkope droogkasten van hoge kwaliteit. 

Klassieke droogkast

Bij de klassieke droger, ook wel luchtafvoer droger of evacuatie droogkast genoemd, wordt de vochtige lucht van het wasgoed via een buis afgevoerd.

 • Het voordeel van dit type droogkast is dat deze gewoonlijk iets goedkoper zijn.
 • Het nadeel is dan weer dat u een opening in de muur dient te voorzien waar u de luchtafvoerbuis dient te plaatsen. U kunt eventueel de luchtafvoerbuis via een raamopening naar buiten leiden.

Condensatie droogkast

Het grote verschil tussen een condensatie droogkast en afvoerdroger, is dat de vochtige warme lucht niet via een slang wordt afgevoerd maar met een condensator wordt ontvochtigd. Het gecondenseerde water wordt in een reservoir opgevangen dat gemakkelijk te legen is. Bepaalde modellen condensdrogers kunt u aansluiten op de afvoerbuis, net zoals bij een wasmachine. Dit type condensdroger heeft geen afvoerbak die u zelf dient leeg te gooien.

 • Het voordeel van dit type droger is dat u deze in een ruimte kunt plaatsen zonder rechtstreekse verbinding met de buitenlucht.
 • Het nadeel is dat deze toestellen iets meer elektriciteit verbruiken en behoren doorgaans hooguit tot de energieklasse B.

Warmtepompdroger

De warmtepompdroger is een verbeterde versie van de condensdroger. Deze droogkast warmtepomp is uitgerust met een speciale warmtepomptechniek. De energie in de vorm van restwarmte wordt niet aan de omgeving afgegeven maar blijft beschikbaar voor het droogproces.

 • Het voordeel is dat de warmtepompdroger ongeveer de helft minder energie verbruikt dan een gewone condensatie droogkast of klassieke droger. Deze toestellen bevinden zich doorgaans in de energieklasse A en meer.
 • Het nadeel is dat de tijdsduur van een droogcylus wat langer is.

Droogkast warmtepomp of condensatie

Wasdroger

Binnen ons assortiment vindt u naast wasdrogers ook wasdroogcombinaties. Dit zijn alles-in-één-toestel waarin u uw kleding zowel kan wassen als kan drogen. Dit kan handig zijn wanneer u onvoldoende plaats heeft om een wasmachine en droogkast te plaatsen.

Een nadeel is dat je minder was kunt drogen dan wassen. U moet dus na het wassen wasgoed uit de machine halen voordat u kunt drogen, of minder wassen. In het laatste geval verbruikt de wasdroger meer water en stroom per kg wasgoed.

Droogkast opties

Naast verschillende types kunt u ook rekening houden met een aantal verschillende energielabels en droogkast opties die het gebruikersgemak kunnen vergroten.

Energielabels

Bij eldi bieden wij droogkasten met de volgende energielabels

Energieverbruik van een droogkast

Trommelverlichting

Een droogkast met trommelverlichting maakt het makkelijker om de droger in te laden. Ook is het efficiënt want u kunt gemakkelijk elk kledingstuk terug te vinden en er zal minder snel iets achterblijven in de trommel.

Startuitstel en resttijd aanduiding

Een droogkast met startuitstel is handig als u gebruik wil maken van het voordelige nachttarief. Met de functie 'startuitstel' kan u het droogproces laten beginnen wanneer u dat wil. Handig is deze functie ook wanneer u wil dat de was droog is als u thuiskomt van uw werk, maar toch wil voorkomen het schoon gewassen linnen de hele dag in de droger ligt.

Is de droogkast ook voorzien van een resttijd aanduiding, dan kan deze u precies melden hoe lang een droogbeurt nog duurt.

Woolmark label

Delicate stoffen zoals wol en zijde zijn moeilijk te drogen zonder schade te veroorzaken. Heeft u een favoriete trui of een kledingstuk met een speciale betekenis. Hebben deze kledingstukken extra zorg en aandacht nodig wanneer ze in de droogkast gaan? Met een droogkast die het Woolmark label draagt kunt u erop vertrouwen dat uw wollen en linnen kleding altijd veilig en voorzichtig gedroogd wordt.

Droogkast bovenop uw wasmachine

Het is vaak praktisch om uw droogkast bovenop uw wasmachine te plaatsen. Dit scheelt namelijk veel ruimte. Dit is geen enkel probleem, bij Eldi bieden we verschillende modellen opbouwkaders aan.

Droogkast op wasmachine

Droogkast in de buurt van uw slaapkamer?

Staat de droogkast in de buurt van slaap- of woonruimte? Dan is het wel zo prettig dat de droger niet te veel lawaai maakt. Kies dan voor een droogkast die weinig lawaai maakt. Bijvoorbeeld een droogkast die niet meer dan 65dB produceert.

Pluis in de filter

Vergeet u altijd het pluis uit de filter van uw droogkast te halen? Het is belangrijk dit regelmatig te doen omdat de droogkast anders niet optimaal functioneert en het energieverbruik hoger wordt. Er zijn ook droogkasten met zelfreinigende condensor waardoor u deze niet zelf hoeft te reinigen!

Een droogkast bij u in de buurt

Bent up opzoek naar een droogkast, maar weet u niet waar u moet beginnen met uw zoektocht, of op welke specificaties u moet letten? Dan kunnen wij u in een van onze vele winkels helpen. Bij iedere winkel hebben wij specialisten staan die u graag van informatie voorzien en u helpen de juiste droogkast uit te zieken.

Bekijk hier bij welke winkel u in de buurt woont en hoe u er het makkelijkst kan komen, dan helpen wij u graag verder!

Heeft u problemen met uw droogkast?

Meest voorkomende droogkast problemen

Droogkast droogt niet meer

Lekkage aan uw droogkast

Uw droogkast veroorzaakt kortsluiting

Uw droogkast veroorzaakt lawaai

Onaangename geur uit uw droogkast