Droogzwierders

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een droogzwierder, ook wel centrifuge genoemd, kopen voor uw huishouden? Een droogzwierder is een apparaat dat wordt gebruikt wanneer u op zoek bent naar een oplossing om wasgoed snel te laten drogen. Het kan erg frustrerend zijn dat u soms een hele dag moet wachten tot uw was gedroogd is. U moet wachten met het opvouwen en opruimen van het wasgoed, maar hebt vaak ook geen ruimte om nieuw wasgoed op te hangen. Vooral in grote huishoudens is dit vaak erg vervelend omdat u dan ook te maken heeft met een grote hoeveelheid wasgoed. Een oplossing die ervoor zorgt dat uw wasgoed snel droogt is in dit soort gevallen erg gewenst.

Tegenwoordig zijn er droogkasten die hiervoor geschikt zijn, maar niet iedereen heeft de ruimte om een droger neer te zetten. Daarnaast is een wasdroger ook een machine die behoorlijk wat energie verbruikt. Bent u op zoek naar een alternatief voor een droger? Kies dan voor een centrifuge!

Droogzwierder kopen

Een droogzwierder kopen is een verstandige keuze wanneer u een oplossing zoekt om uw wasgoed sneller te laten drogen. Leuk bijkomstig voordeel is dat een centrifuge niet zo groot is als bijvoorbeeld een wasdroger, dus u vindt vast een geschikte plaats om deze neer te zetten. Bent u op zoek naar een losse droogkast? Bekijk hier onze goedkope droogkasten van hoge kwaliteit. 

Wilt u een droogzwierder kopen maar heeft u hier advies voor nodig? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Eldi. Wij adviseren u graag over de verschillende centrifuges die wij in ons assortiment hebben en kunnen u zo de beste opties toewijzen. Wilt u liever persoonlijk contact? Dan is dit ook mogelijk. Kom gerust langs in één van onze fysieke winkels, wij helpen u graag met al uw vragen over onder andere centrifuges.

Hoe werkt een centrifuge?

Een centrifuge zorgt ervoor dat uw wasgoed sneller droogt. Wanneer u uw wasgoed uit de wasmachine haalt, zit hier nog resterend spoelwater in. Daarom moet u uw wasgoed ophangen om te drogen en dit kan nogal tijd in beslag nemen. Vooral wanneer u uw wasmachine op een laag toerental heeft laten draaien, kan het drogen van uw was erg lang duren. Een centrifuge kan in dit soort gevallen uitkomst bieden.

Na het wasprogramma van uw wasmachine, stopt u uw wasgoed in de centrifuge. Vervolgens zet u deze aan waardoor het resterende spoelwater in uw schone wasgoed met wel 50% wordt verminderd. Dit komt omdat de droogzwierder op een hoog toerental uw wasgoed centrifugeert. Wanneer u uw wasgoed uit de centrifuge haalt en ophangt, zult u zien dat de droogtijd in plaats van 8 uur al in 4 uur droog is. U bespaart dus veel tijd!

Maximale gewicht

Er zijn verschillende soorten centrifuges te verkrijgen welke allen beschikken over hun eigen specificaties. Het maximale gewicht is een belangrijke specificatie van een droogzwierder. Zo zit het maximale vulgewicht van een centrifuge tussen de 3 en 4,5 kilo in. Houd er rekening mee dat het maximale gewicht van een wasmachine vaak hoger ligt, dus stop niet al uw wasgoed direct vanuit de wasmachine in uw centrifuge.

Toeren en centrifugetijd

Wat belangrijk is bij een centrifuge is het aantal toeren en de centrifugetijd van de machine. Het doel van een centrifuge is het restvocht van uw wasgoed reduceren en daarmee de droogtijd van uw was verkorten. Veel centrifuges hebben het vermogen om tot de 2800 toeren per minuut te komen tijdens het centrifugeren. Vaak duurt de centrifugetijd tussen de 3 en 5 minuten. Hoe hoger het aantal toeren, hoe meer vocht er uit uw wasgoed gereduceerd kan worden en hoe sneller deze dus uiteindelijk droogt.

Meer advies over centrifuges?

Wilt u graag meer advies over centrifuges en de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact op met Eldi voor meer informatie of kom langs in één van onze fysieke winkels, wij helpen u graag verder bij het maken van de juiste keuze!

Bent u opzoek naar winkel waar u een droogzwierder kunt kopen bij u in de buurt?

Een droogzwierder beschikt over een verschillende hoeveelheid specificaties en het is soms lastig om een keuze te maken. Daarom hebben wij bij onze Eldi winkels altijd een expert klaar staan voor u die advies op maat kan geven. Hij helpt u snel en gemakkelijk bij het maken van de goede keuze droogzwierders.

Bekijk met de winkelzoeker welke van de 80 winkels er bij u in de buurt zit, zodat u niet te ver hoeft te reizen om advies op maat te ontvangen bij uw aankoop.