Elektrische fornuizen

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1.  
 2.  
 3.  
 4. Eldi's
  keuze
   
 5.  
 6. Eldi's
  keuze
   
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
per pagina

Bent u opzoek naar een nieuw fornuis? Kies voor de voordelen van een elektrisch fornuis. Eldi heeft een uitgebreid aanbod elektrische fornuizen. Niet alleen hebt u bij Eldi een erg ruime keuze, u geniet ook van onze deskundige begeleiding.

Elektrisch Fornuis kopen

Wilt u een nieuw elektrisch fornuis kopen? Eldi is de absolute specialist op het gebied van elektrische fornuizen met of zonder oven. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment elektrische fornuizen van verschillende merken, met of zonder oven en met verschillende specificaties. Wij hebben altijd het elektrische fornuis dat u zoekt en adviseren u hier graag over. U koopt een elektrisch fornuis gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een elektrisch fornuis kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze verschillende apparaten met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe elektrische fornuis aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

 • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
 • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
 • Eigen dienst-na-verkoop

Het beste elektrische fornuis kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een elektrisch fornuis

Ons grote aanbod elektrische fornuizen maakt het maken van een keuze misschien lastig. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuw elektrisch fornuis en wat zijn de verschillen? Bij Eldi helpen wij u graag met het maken van uw keuze. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en het juiste elektrische fornuis voor u.

Elektrisch fornuis met oven

Elektrische fornuizen komen normaal met oven. We hebben ook elektrische kookplaten in ons assortiment, dit zijn enkel de kookplaten zonder oven. De ovens komen met verschillende specificaties. Zo zijn er conventionele elektrische ovens, dit zijn basis ovens met beperkte functionaliteiten. Deze zijn geschikt voor personen of gezinnen die enkel reguliere ovenprogramma’s gebruiken. Multifunctionele ovens hebben verschillende programma’s. Welke programma’s verschillen per oven maar u kunt denken aan functie’s als:

 • Onderverwarming
 • Bovenverwarming
 • Hetelucht
 • Grillen
 • Stomen
 • Overige extra’s als draaispit, ontdooi- of voorverwarmfunctie

Soorten elektrische fornuizen

Wanneer u vandaag de dag een fornuis wilt kopen doet u er goed aan om voor een elektrisch fornuis te kiezen. De gasprijzen zijn hoog en zullen naar verwachting nog verder stijgen. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat er steeds meer alternatieven komen voor gasfornuizen in de vorm van elektrische varianten. Zo zijn er ook al moderne woningen die helemaal geen gasaansluiting meer hebben. Kortom, bent u opzoek naar een fornuis die bestemd is tegen de veranderingen die de toekomst met zich mee gaat brengen zit u met een elektrisch fornuis altijd goed.

Er zijn verschillende soorten elektrische fornuizen waarbij keramisch en inductie de meest moderne zijn. Daarnaast zijn er ook nog elektrische fornuizen maar die zien we steeds minder. Het grote nadeel van deze elektrische fornuizen is dat ze langzaam reageren en dat ze veel stroom verbruiken. Het voordeel is dat ze goedkoper zijn in aanschaf. Benieuwd naar de verschillende opties? Kijk dan ook eens bij al onze fornuizen.

Keramisch fornuis

Bij keramische fornuizen wordt de kookplaat verhit met behulp van metalen spiralen middels elektriciteit. Deze keramische fornuizen gebruiken veel stroom waardoor er een aparte stopcontact groep gemaakt dient te worden. De kookplaat is vlak en glad waardoor hij gemakkelijk schoongemaakt kan worden en de aanschafprijs van een keramisch fornuis ligt lager dan de aanschafprijs van een inductie fornuis.

Het nadeel van een keramisch fornuis is dat het koken vergeleken met inductie niet energie-efficiënt is. Ongeveer 60% van de energie die word verbruikt om de kookplaat op te warmen heeft effect op de pan, de overige 40% gaat verloren. Daarnaast maakt u bij het keramisch koken gebruik van speciale pannen met een extra vlakke bodem. Heeft u deze speciale pannen niet dan komt hier nog een extra kostenpost bij.

Inductie fornuis

Bij het koken op een inductie fornuis gaat weinig energie verloren. De bodem van de pan wordt namelijk verhit, niet de kookplaat. Dit gebeurd met behulp van magneten. Een inductie fornuis verwarmt de pan erg snel in vergelijking met keramisch of gas. Daarbij gaat er slechts 10 tot 20 procent van de energie verloren. Net als bij keramisch koken dient er een aparte elektriciteit groep gemaakt te worden vanwege het hoge energieverbruik. Verder is ook het oppervlakte glad, dit maakt het schoonmaken gemakkelijk. Ook bij een inductie fornuis wordt aangeraden nieuwe pannen te kopen voor optimale werking.

Uiterlijk en formaat

Hoeveel pitten heeft u nodig, hoeveel plek heeft u in uw huis en wat is uw gezinssamenstelling? Dit zijn vragen die u uzelf dient te stellen voordat u een elektrisch fornuis gaat aanschaffen. Afhankelijk daarvan kunt u inschatten hoeveel kookzones u nodig heeft of hoeveel ruimte u in de oven nodig hebt. Houd ook rekening met de rest van uw keuken. Past het design van het fornuis bij uw stijl en de stijl van de rest van de keuken?

Handige functies

Omdat een fornuis ook gevaar kan opleveren voor zowel de kok als spelende kinderen in de keuken, is veiligheid een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een elektrisch fornuis. Bij inductie fornuizen wordt met name de onderkant van de pan verhit. De kookplaat zelf wordt hierbij aanzienlijk minder warm waardoor u uzelf minder snel verbrand.

Conclusie, welk elektrisch fornuis kopen?

Het juiste elektrische fornuis hangt dus volledig af van uw situatie en wensen. Komt u er nog niet helemaal uit met de bovenstaande keuzenhulp? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of kom eens langs in één van onze winkels. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een geschikt elektrisch kookfornuis.

Een elektrisch fornuis bij u in de buurt

Bent u opzoek naar een elektrisch fornuis, maar wilt u graag de modellen fysiek zien in plaats van online? Bij onze winkels kunt u de verschillende modellen bewonderen en vergelijken. Daarnaast bieden we bij onze winkels vakkundig advies zodat we u optimaal kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte elektrisch fornuis. Er zijn namelijk een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij uw aankoop.

Er zit altijd een Eldi bij u in de buurt die u professioneel advies kan geven en u kan helpen bij uw zoektocht naar een wasmachine. Kijk hier welke winkel het dichts bij u in de buurt zit met onze winkelzoeker.