Kookplaten

44 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eldi's
  keuze
 2. Eldi's
  keuze
 3. Eldi's
  keuze
 4. Eldi's
  keuze
 5. Eldi's
  keuze
 6. Eldi's
  keuze
Pagina
per pagina

Houdt u van koken? Dan zoekt u vast een nieuwe kookplaat die aan al uw kookeisen kan voldoen. Eldi heeft een uitgebreid aanbod kookplaten. Niet alleen hebt u bij Eldi een erg ruime keuze, u geniet ook van onze deskundige begeleiding.

Kookplaat kopen

Bent u opzoek naar een nieuwe kookplaat? Eldi is de absolute specialist op het gebied van kookplaten. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment kookplaten op gas of elektriciteit van verschillende merken. Wij hebben altijd de kookplaat die u zoekt en adviseren u hier graag over. U koopt een kookvuur gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een kookplaat kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze kookplaten met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe kookvuur aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

 • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
 • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
 • Eigen dienst-na-verkoop

De beste kookplaten kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een kookvuur

Ons grote aanbod kookplaten maakt het maken van een keuze soms lastig. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe kookplaat en wat zijn de verschillen? Bij Eldi helpen wij u graag met het maken van uw keuze. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en de juiste kookplaat voor u.

Gas of elektrisch?

Bij de aankoop van een nieuwe kookplaat kunt u kiezen tussen gas kookplaat of elektrisch kookplaat. Een gaskookplaat wordt veel gekozen omdat deze goedkoper in aanschaf is en u hoeft er geen speciale pannen voor te kopen. Daarbij is koken op gas vrij eenvoudig omdat de vlam direct te regelen is. Een grote vlam staat gelijk aan veel warmte, wanneer u dan vervolgens de vlam dicht draait heeft dit direct effect op de warmte die de gaspit uitstraalt. Op deze manier kunt u snel ingrijpen wanneer uw vlees dreigt te verbranden. Bent u opzoek naar een inbouw kookplaat? Dan kunt u zowel gas of elektrisch kiezen. Maar heeft u een tafelmodel koelkast en is het de bedoeling dat de nieuwe kookplaat hier bovenop wordt geplaatst? Dan komt u altijd uit bij gas. Gas kookplaten zijn in tegenstelling tot elektrische kookplaten iets minder makkelijk schoon te maken door het hardnekkig vastkoeken van etensresten.

De elektrische kookplaten zijn er in twee uitvoeringen: Keramisch of Inductie. Deze kookplaten zijn vaak iets duurder in aanschaf maar in verbruik goedkoper. Daarbij dient u dus nog wel vaak speciale pannen aan te schaffen die geschikt zijn voor het gebruik op een elektrische kookvuur. Ook dient u rekening te houden met het vermogen. Vaak hebben elektrische kookplaten een eigen energiegroep of zelfs een speciale dubbele groep nodig. Elektrische kookplaten worden vrijwel altijd ingebouwd in uw aanrecht. Dit zorgt voor een fraai gezicht en het is vaak een mooie toevoeging aan de keuken. Ook zijn elektrische kookplaten gemakkelijk schoon te maken door de vlakke glasplaat.

Inductie werkt met een magnetisch veld waardoor de onderkant van de pan warm wordt maar de kookplaat niet. Daarbij kunnen overkokende panen geen hardnekkige aanslag aanbrengen omdat de kookplaat zelf niet warm wordt. Tot slot verwarmd een inductiekookplaat de pan erg snel en egaal waardoor eten sneller klaar is.

Bij keramisch koken wordt de kookplaat verwarmd door metalen spiralen. De plaat wordt dus erg warm, in tegenstelling tot inductie. Het voordeel van een keramisch kookvuur ten opzichte van inductie is de aanschafprijs.

Formaat kookvuur

Hoeveel pannen heeft u doorgaans nodig om een maaltijd op tafel te zetten? Bij grotere gezinssamenstellingen is dit aantal vaak groter. Houd hier rekening mee wanneer u een kookplaat wilt kopen. Kookplaten met meer pitten of kookzones zijn doorgaans ook breder. Heeft u voldoende plek voor een breed kookvuur? Is uw nieuwe kookplaat breder dan de kookplaat die u eerst had? Vervang dan ook uw dampkap. Het is belangrijk om voor goede afzuiging te zorgen tijden het koken. Een dampkap werkt optimaal wanneer hij minstens net zo breed is als de kookplaat.

Conclusie, welke kookplaat kopen?

De juiste kookplaat hangt dus volledig af van uw situatie en wensen. Komt u er nog niet helemaal uit met de bovenstaande keuzenhulp? Of vindt u de keuze tussen elektrisch of gas lastig? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of kom eens langs in één van onze winkels. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een geschikte gas- of elektrische kookplaat.

Een kookplaat bij u in de buurt

Bent up opzoek naar een kookplaat, maar weet u niet waar u moet beginnen met uw zoektocht, of op welke specificaties u moet letten? Dan kunnen wij u in een van onze vele winkels helpen. Bij iedere winkel hebben wij specialisten staan die u graag van informatie voorzien en u helpen de juiste kookvuur uit te zieken.

Bekijk bij welke winkel u in de buurt woont en hoe u er het makkelijkst kan komen, dan helpen wij u graag verder!