Elektrische kookplaten

19 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eldi's
  keuze
 2. Eldi's
  keuze
 3. Eldi's
  keuze
 4. Eldi's
  keuze
 5. Actie
  Actie
 6. Actie
  Actie
per pagina

Wilt u graag lekker koken en bent u op zoek naar een elektrische kookplaat die aan al uw kookbehoeften voldoet? Eldi heeft een uitgebreid aanbod elektrische kookplaten. Niet alleen hebt u bij Eldi een erg ruime keuze, u geniet ook van onze deskundige begeleiding.

Elektrische kookplaat kopen

Bent u op zoek naar een nieuw elektrisch kookvuur? Eldi is de absolute specialist op het gebied van elektrische kookplaten. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment elektrische kookplaten van verschillende merken als Siemens, Bosch en meer. Wij hebben altijd de elektrische kookplaat die u zoekt en adviseren u hier graag over. Of u nu op zoek bent naar een keramische- of inductie kookplaat. U koopt een elektrische kookplaat gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een elektrisch kookvuur kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze apparaten met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe elektrische kookplaat aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

 • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
 • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
 • Eigen dienst-na-verkoop

De beste elektrische kookplaten kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een elektrisch kookvuur

Ons grote aanbod keramische- en inductie kookplaten maakt het maken van een keuze soms lastig. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische kookplaat en wat zijn de verschillen? Bij Eldi helpen wij u graag met het maken van uw keuze. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en de juiste elektrische kookplaat voor u.

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat wordt warm door de metalen spiralen in de kookplaat. Deze metalen spiralen worden met behulp van elektriciteit verhit. Koken op een keramisch kookvuur is veiliger dan op gas omdat er geen op en vuur is. Verder is deze kookplaat makkelijk schoon te maken door de gladde glazen oppervlakte. Het nadeel van dit type kookplaat is dat de warmte minder snel en nauwkeurig te regelen is. Een ander nadeel is dat de kookplaat zelf erg heet wordt.

Inductie kookplaat

Een inductie kookplaat werkt ook op stroom maar wel heel anders dan een keramische kookplaat. Bij een inductiekookplaat wordt de onderkant van de pan verhit met behulp van magnetisme. De aanschafprijs van een inductiekookplaat is vaak iets hoger maar daar krijgt u dan ook wel een aantal voordelen voor terug.

Een inductie kookvuur is erg snel en de temperatuur van de kookzones is erg nauwkeurig te controleren. Dit is vergelijkbaar met het traditionele koken op gas. Koken op een inductieplaat is erg veilig doordat er geen open vuur is en doordat de onderkant van de pan wordt verhit en niet de kookplaat zelf. Hierdoor kunt u zelf minder snel verbranden aan de plaat. Ook etensresten die uit of langs de pan komen bakken niet aan op de plaat waardoor het erg gemakkelijk is om de plaat schoon te maken, doekje eroverheen en klaar. Tot slot is een inductie kookplaat erg energiezuinig. Alle energie gaat rechtstreeks naar het verwarmen van de onderkant van de pan waardoor er geen warmte verloren gaat langs de pan heen.

Keramisch of inductie?

Hier nog een keer de verschillen op een rijtje:

 

Keramisch

Inductie

Kosten aanschaf

Lager

Hoger

Nieuwe pannen nodig?

Ja

Ja

Energie efficiënt?

Veel warmte verloren langs de pan

Ja

Snelheid

Lager

Hoog

Hygiëne en schoonmaak

Eenvoudig

Eenvoudig

Veiligheid

Gemiddeld

Hoog

Temperatuurcontrole

Laag

Hoog

Bij zowel de keramische als inductie kookplaat wordt aangeraden nieuwe pannen te kopen. Niet alle pannen zijn geschikt voor elektrisch koken. Pannen die wel geschikt zijn maar al eerder op gas zijn gebruikt kunnen aan de onderkant wat verbogen zijn door de hitte. Hierdoor werken de pannen niet meer optimaal op de elektrische kookplaat.

Het juiste formaat

Heeft u al een bestaande keuken waarin u het kookvuur wilt inbouwen? Dan bent u misschien gebonden aan een bepaald formaat. Bent u dan niet dan is het goed om eens te kijken naar uw gezinsgrootte en naar hoeveel pannen u doorgaans nodig heeft om een maaltijd op tafel te zetten. Hoe meer kookzones u nodig heeft, hoe breder de kookplaat wordt.

De beste elektrische kookplaat voor u

De juiste elektrische kookplaat hangt dus volledig af van uw situatie en wensen. Of vindt u de keuze tussen keramisch of inductie lastig? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of kom eens langs in een van onze winkels. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een geschikte keramische- of inductie kookplaat.