Elektrische kookplaten

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren


1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wilt u graag lekker koken en bent u opzoek naar een elektrische kookplaat die aan al uw kookeisen voldoet? Eldi heeft een uitgebreid aanbod elektrische kookplaten. Niet alleen hebt u bij Eldi een erg ruime keuze, u geniet ook van onze deskundige begeleiding.

Elektrische kookplaat kopen

Bent u opzoek naar een nieuwe elektrische kookplaat? Eldi is de absolute specialist op het gebied van elektrische kookplaten. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment elektrische kookplaten van verschillende merken als Siemens, Bosch en meer. Wij hebben altijd de elektrische kookplaat die u zoekt en adviseren u hier graag over. Of u nu op zoek bent naar een keramische- of inductie kookplaat. U koopt een elektrische kookplaat gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een elektrische kookplaat kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze apparaten met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe elektrische kookplaat aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

  • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
  • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
  • Eigen dienst-na-verkoop

De beste elektrische kookplaten kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een elektrische kookplaat

Ons grote aanbod keramische- en inductie kookplaten maakt het maken van een keuze soms lastig. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe elektrische kookplaat en wat zijn de verschillen? Bij Eldi helpen wij u graag met het maken van uw keuze. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en de juiste elektrische kookplaat voor u.

Keramische kookplaat

Een keramische kookplaat wordt warm door de metalen spiralen in de kookplaat. Deze metalen spiralen worden met behulp van elektriciteit verhit. Koken op een keramische kookplaat is veiliger dan op gas omdat er geen op en vuur is. Verder is deze kookplaat gemakkelijk schoon te maken door de gladde glazen oppervlakte. Het nadeel van dit type kookplaat is dat de warmte minder snel en nauwkeurig te regelen is. Een ander nadeel is dat de kookplaat zelf erg heet wordt.

Inductie kookplaat

Een inductie kookplaat werkt ook op stroom maar wel heel anders dan een keramische kookplaat. Bij een inductiekookplaat wordt de onderkant van de pan verhit met behulp van magnetisme. De aanschafprijs van een inductiekookplaat is vaak iets hoger maar daar krijgt u dan ook wel een aantal voordelen voor terug.

Een inductiekookplaat is erg snel en de temperatuur van de kookzones is erg nauwkeurig te controleren. Dit is vergelijkbaar met het traditionele koken op gas. Koken op een inductieplaat is erg veilig doordat er geen open vuur is en doordat de onderkant van de pan wordt verhit en niet de kookplaat zelf. Hierdoor zult u uzelf minder snel verbranden aan de plaat. Ook etensresten die uit of langs de pan komen bakken niet aan op de plaat waardoor het erg gemakkelijk is om de plaat schoon te maken, doekje er overheen en klaar. Tot slot is een inductie kookplaat erg energiezuinig. Alle energie gaat rechtstreeks naar het verwarmen van de onderkant van de pan waardoor er geen warmte verloren gaat langs de pan heen.

Keramisch of inductie?

Hier nog een keer de verschillen op een rijtje:

 

Keramisch

Inductie

Kosten aanschaf

Lager

Hoger

Nieuwe pannen nodig?

Ja

Ja

Energie efficiënt?

Veel warmte verloren langs de pan

Ja

Snelheid

Lager

Hoog

Hygiëne en schoonmaak

Eenvoudig

Eenvoudig

Veiligheid

Gemiddeld

Hoog

Temperatuurcontrole

Laag

Hoog

 

Bij zowel de keramische als inductie kookplaat wordt aangeraden nieuwe pannen te kopen. Niet alle pannen zijn geschikt voor elektrisch koken. Pannen die wel geschikt zijn maar al eerder op gas zijn gebruikt kunnen aan de onderkant wat verbogen zijn door de hitten. Hierdoor werken de pannen niet meer optimaal op de elektrische kookplaat.

Formaat elektrische kookplaat

Heeft u al een bestaande keuken waarin u de kookplaat wilt inbouwen? Dan bent u misschien gebonden aan een bepaald formaat. Bent u dan niet dan is het goed om eens te kijken naar uw gezinsgrootte en naar hoeveel pannen u doorgaans nodig heeft om een maaltijd op tafel te zetten. Hoe meer kookzones u nodig heeft, u breder de kookplaat wordt.

Conclusie, welke elektrische kookplaat kopen?

De juiste elektrische kookplaat hangt dus volledig af van uw situatie en wensen. Komt u er nog niet helemaal uit met de bovenstaande keuzenhulp? Of vindt u de keuze tussen keramisch of inductie lastig? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of kom eens langs in één van onze winkels. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een geschikte keramische- of inductie kookplaat.