Vaatwassers

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eldi's
  keuze
   
 2. Eldi's
  keuze
   
 3.  
 4. Eldi's
  keuze
   
 5.  
 6.  
 7. Eldi's
  keuze
   
 8. Eldi's
  keuze
   
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13. Eldi's
  keuze
   
 14.  
 15.  
per pagina

Geen zin om na het eten nog de afwas te doen? Een vaatmachine kan u dit vervelend klusje uit handen nemen. Eldi heeft een uitgebreid aanbod vaatwassers. Niet alleen hebt u bij Eldi een erg ruime keuze, u geniet ook van onze deskundige begeleiding.

Vaatwasser kopen

Een nieuwe vaatwasser kopen? Eldi is de absolute specialist op het gebied van vaatwasmachines. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Wij hebben een uitgebreid assortiment vaatwassers van verschillende merken en met verschillende specificaties. Wij hebben altijd de vaatwasser die u zoekt en adviseren u graag over de geschikt vaatwasmachine voor u. Een vaatwasser koopt u gemakkelijk online of in een van onze winkels.

Online een vaatwasmachine kopen is zo gebeurd. U kunt tot 5 modellen selecteren en de technische informatie van deze vaatwassers met elkaar vergelijken. Maak vervolgens uw keuze en wij leveren uw nieuwe vaatwasser aan huis of in uw favoriete Eldi winkel.

 • Meer dan 100 winkels tot uw dienst
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gegarandeerd het beste advies en de laagste prijs
 • Levering aan huis of gratis afhaling in een winkel bij u in de buurt
 • Eigen dienst-na-verkoop

De beste vaatwasser kopen, ook daarvoor bent u bij Eldi aan het juiste adres.

Hulp bij het kopen van een vaatwasmachine

Ons grote aanbod vaatwassers maakt het maken van een keuze misschien lastig. Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een nieuwe vaatwasmachine en wat zijn de verschillen? Bij Eldi helpen wij u graag met het maken van uw keuze. U kunt rekenen op een vakkundige begeleiding; zo bent u zeker van een goede service en de juiste vaatwasser.

Top merken vaatwassers bij Eldi

Bij Eldi vindt u alle topmerken wasmachines, zoals:

Type vaatwasser

Begin uw keuze bij de plaatsing van de vaatwasser. Er zijn wat betreft plaatsing twee verschillende typen vaatwassers. Een vrijstaand model dat overal geplaatst kan worden of een model dat volledig of deels kan worden geïntegreerd.

Vrijstaande vaatwasser

De klassieke vrijstaande vaatwasser kan overal geïnstalleerd worden, zolang er een waterleiding en afvoer is. Het bedieningspaneel bevindt zich over het algemeen aan de buitenkant van het toestel.

Semi-inbouw vaatwasser

De semi-inbouw vaatwasser is een tussenstap tussen het vrijstaand en volledig ingebouwde model. Deze afwasmachines zijn niet voorzien van een afdekplaat maar van een gewone deur waarbij het bedieningspaneel zichtbaar blijft.

Inbouw vaatwasser

Met een volledig integreerbare vaatwasser wordt bedoeld dat de machine bekleed is met hetzelfde deurfront als de andere keukenkasten. Bij deze modellen is het vaak zo dat het bedieningspaneel in de bovenkant van de deur is geïntegreerd zodat u niets ziet aan de voorzijde.  

Het energieverbruik van de vaatwasser

Het energieverbruik van een vaatwasser is ook niet onbelangrijk. U vindt deze informatie terug op het energielabel. Dit label geeft u niet enkel informatie over het energieverbruik, ook gegevens over de was- en droogprestaties, het waterverbruik en het aantal decibels dat tijdens de cyclus wordt geproduceerd, vindt u hierop terug. Bedenk dus goed wat u belangrijk vindt aan uw vaatwasmachine en bekijk de energie labels goed om te achterhalen of dat de vaatwasser er aan voldoet.

 

Het waterverbruik ligt doorgaans rond de 10 liter water per cyclus bij de meest zuinige toestellen. Denk eraan uw vaatwasmachine aan te sluiten op warm water. Hierdoor wordt er rechtstreeks warm water van uw verwarmingsketel of warmtepomp afgenomen en bespaart u aanzienlijk op het energieverbruik van het toestel.

Let ook op het aantal decibels die geproduceerd wordt tijdens de cyclus. Vaatwasmachines worden alsmaar stiller. Het huidig geluidsniveau van een vaatwasmachine ligt doorgaans tussen de 45dB en 60dB. Modellen met een geluidsniveau van minder dan 44dB hoort u haast niet meer en zijn zeer handig in een open keuken.

Overige vaatwasser opties

Naast de belangrijkste kenmerken zoals type, verbruik en geluid zijn er ook nog andere opties die interessant kunnen zijn voor de vaatwasser.

Aqua stop

Een vaatwasser met Aqua stop sluit het toestel af bij een lekkage. Zo kan u onnodig waterverlies en eventuele schade voorkomen in uw keuken.

Indeling van de binnenruimte

Er wordt meer en meer aandacht besteedt aan een flexibele indeling van de binnenruimte. Zo kunnen de korven soms versteld of weggenomen worden. Inklapbare bordenrekjes of steunen voor glazen zorgen voor extra flexibiliteit. Sommige vaatwassers beschikken over een besteklade bovenaan. Hierdoor wint men plaats in de onderste zone.

Andere vaatwassers zijn ook voorzien van een intensieve zone in de onderste korf die, eens geactiveerd, de sproeikracht verhoogt om hardnekkig vuil te verwijderen.

Resttijd aanduidding

Ook handig is de resttijdsaanduiding die aangeeft hoelang het programma nog duurt. Sommige inbouw vaatwassers projecteren een lichtbundel op de keukenvloer. Als het licht uit is, kan de vaatwasmachine veilig geopend worden zonder het programma te onderbreken. 

Verschillende vaatwasprogramma’s

Basisprogramma

Elke vaatwasmachine is uitgerust met een aantal basisprogramma’s zoals spoelen, normale vaat en sterk vervuilde vaat.

Bij sommige modellen wordt het programmaverloop automatisch aangepast aan de vuilheid van de vaat dankzij ingebouwde sensoren.

Eco-programma

Zuinigheid is het sleutelwoord van dit programma. Het eco programma kunt u gebruiken bij een vaat die normaal en vers vuil is. De cyclus duurt iets langer dan het basisprogramma maar de temperatuur, water- en energieverbruik liggen beduidend lager. Dit komt omdat het vaatwerk niet voorgespoeld wordt en de eerste naspoelbeurt wordt ook uitgeschakeld.

Programma uitgestelde start

Met de startuitstelfunctie kunt u uw energiekosten verlagen, bijvoorbeeld op momenten waar het lagere nachttarief voor elektriciteit geldt.

Voorspoelprogramma

Wanneer het toestel niet voldoende is gevuld om het te laten draaien, kunt u de vuile vaat met koud water afspoelen. Zo zal het vaatwerk nadien ook gemakkelijker gereinigd kunnen worden.

Kort programma

Bij een licht vervuilde vaat is het niet altijd nodig het volledige programma te kiezen. Het kort programma klaart de klus in een half uurtje tijd. Meestal is er geen droogfase voorzien waardoor het vaatwerk met de hand dient afgedroogd te worden. Dit is handig wanneer u bijvoorbeeld tijdens een feestje  het vaatwerk van het voorgerecht wenst te hergebruiken voor het dessert.

Conclusie, welke vaatwasser kopen?

De juiste vaatwasser hangt volledig af van uw situatie en wensen. Komt u er nog niet helemaal uit met de bovenstaande keuzenhulp? Neem dan contact op met één van onze adviseurs of kom eens langs in één van onze winkels. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor het kopen van een geschikte vaatwasmachine.

Bent u opzoek naar winkel waar u een vaatwasser kunt kopen bij u in de buurt?

Een vaatwasser beschikt over een verschillende hoeveelheid specificaties en het is soms lastig om een keuze te maken. Daarom hebben wij bij onze Eldi winkels altijd een expert klaar staan voor u die advies op maat kan geven. Hij helpt u snel en gemakkelijk bij het maken van de goede keuze vaatwasser.

Bekijk met de winkelzoeker welke van de 80 winkels er bij u in de buurt zit, zodat u niet te ver hoeft te reizen om advies op maat te ontvangen bij uw aankoop.