Citrus - fruitpersen

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Eldi's
    keuze
per pagina

Een fruitpers of citruspers is bij de meeste huishoudens niet meer uit de keuken weg te denken. Hoe heerlijk is het om de dag te starten met een vers geperst fruitsapje? Of om even een vitamineboost te krijgen door middel van een verse fruitsap waarvan u zelf de ingrediënten bepaald? Een zelf geperste fruitsap is toch altijd een stuk gezonder dan een kant- en klare sap uit de supermarkt. En daarnaast ook een stuk lekkerder natuurlijk. Maak iedereen op uw werk jaloers door met een verse fruitsap in uw pauze uw vitamines op peil te houden!

Citruspers kopen

Een fruitpers kopen, doet u bij Eldi. Wij hebben verschillende citrus- en fruitpersen in ons assortiment die allen beschikken over verschillende functies. Bent u op zoek naar een fruitpers van een specifiek merk? Ook dan kunt u terecht bij Eldi! Zo hebben wij fruitpersen van onder andere de onderstaande merken in ons assortiment:

  • Braun
  • Cuisinart
  • Domo
  • Fritel
  • Philips

Tips voor fruitpers kopen

Maar hoe weet u nou welke fruitpers u moet kopen? Het aanbod kan ontzettend overweldigend zijn en daardoor ziet u misschien door de bomen het bos niet meer. Wij geven u graag wat tips voor het kopen van een fruitpers. Zo koopt u de beste fruitpers die bij uw wensen past!

Budget bepalen

Allereerst is het belangrijk dat u het budget bepaald. Welk bedrag wilt u maximaal uitgeven aan de aanschaf van de citruspers? Er zijn namelijk in verschillende prijsklassen fruitpersen te verkrijgen. Hoe meer specificaties u wilt, hoe hoger de prijs vaak uitvalt. Bepaal daarom eerst voor uzelf hoeveel u maximaal wilt uitgeven, zodat u gerichter kunt zoeken naar de fruitpers.

Schoonmaken

Ook het schoonmaken van een fruitpers kan een belangrijke optie zijn waar u rekening mee moet houden als u deze gaat aanschaffen. Zo kan bijvoorbeeld niet elke citrus- of fruitpers in de vaatwasmachine. De onderdelen moet u vaak los schoonmaken wanneer dit niet het geval is. Wanneer u wilt dat de fruitpers vaatwasser bestendig is, is het verstandig om hier voor de aanschaf ervan rekening te houden.

Een fruitpers of blender?

Wilt u zeker weten een fruitpers of is een blender ook een optie? Een fruitpers en een blender verschillen van elkaar. Een fruitpers beschikt namelijk over een filter dat het sap van de pulp scheidt, zo houdt u puur sap over. Bij een blender worden alle ingrediënten met elkaar vermalen, dit is dus vaak een dikkere substantie, meer een smoothie. Wilt u liever een helder sap waar geen pulp in zit? Dan is een fruitpers voor u een betere aanschaf dan een blender.

Specificaties fruitpers

Een fruitpers beschikt vaak over verschillende specificaties. Hoe meer specificaties u wilt, hoe duurder waarschijnlijk de aanschaf van de fruitpers is. Wij lichten graag een aantal specificaties toe zodat u gemakkelijker een keuze kunt maken welke fruitpers u wilt kopen.

Vaatwasser bestendig

We hebben het al vernoemd, maar het schoonmaken van een fruit- of citruspers kan nogal wat schoonmaakwerk zijn. Vaak moet u de onderdelen los halen van elkaar en deze apart schoonmaken. Hoe langer u hiermee wacht na het persen van fruit, hoe lastiger het schoonmaken ervan wordt. Er zijn verschillende fruitpersen die vaatwasser bestendig zijn. Wanneer u het fijn vindt dat de onderdelen van de pers goed schoon worden, is het een aanrader om te kiezen voor een fruitpers die vaatwasser bestendig is.

Druppelstop

Daarnaast is er als optie op een fruitpers vaak ook de zogenoemde druppelstop. Deze functie voorkomt dat het fruitsap dat nog in de pers zit blijft doordruppelen wanneer u klaar bent met persen. Vaak is de druppelstop een spuitstuk op de fruitpers die u omhoog kunt klappen zodat deze niet nadruppelt. Een handige extra optie, de druppelstop op een fruitpers.

Rechtstreeks in het glas persen

Een optie die bij fruitpersen ook voorkomt, is het rechtstreeks persen in het glas. Er zijn fruitpersen die het sap opvangen in een aparte opvangbak, waarna u het sap kan verdelen over verschillende glazen. Maar er zijn ook fruitpersen te koop die het sap rechtstreeks in het glas persen. Dit scheelt weer schoonmaakwerk omdat het sap niet eerst in een uitneembare sapcontainer terecht komt.

Vermogen

Ook het vermogen van de fruitpers is een optie waar u rekening mee kunt houden bij de aanschaf. Zo zijn er fruitpersen met een licht vermogen tot 80 watt, en fruitpersen die tot 160 watt gaan. Hoe hoger het vermogen, hoe gemakkelijker het persen gaat.

Geen fruit- maar een citruspers

Bent u helemaal gek van citrusvruchten en sinaasappelsap? Dan is een citruspers ook een optie in plaats van een fruitpers. Een citruspers is specifiek gericht op het persen van citrusvruchten waaronder sinaasappelsap. Met een citruspers is het heel gemakkelijk om verse sinaasappelsap te persen. U snijdt de citruspersen door het midden en kunt vervolgens deze helften gemakkelijk persen op de citruspers. Het voordeel hiervan is, dat u geen tijd kwijt bent aan het schillen van het fruit. Vers sinaasappelsap persen was nog nooit zo gemakkelijk!

Advies over fruitpersen kopen nodig?

Wilt u graag advies over het kopen van een fruitpers? Dan kunt u terecht bij de specialisten van Eldi. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze citruspers. Wilt u liever persoonlijk advies? Dan kunt u langskomen in één van onze fysieke winkels, onze medewerkers staan voor u klaar!