Contactgrills

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Eldi's
  keuze
 2. €30,- Cashback
  Eldi's
  keuze
per pagina

Een contactgrill is een onmisbare machine in elk huishouden. U kunt namelijk met een contactgrill ontzettend veel verschillende gerechten bereiden. Denk hierbij aan panini’s en tosti’s, maar ook aan vlees, vis of groenten. Op de contactgrill maakt u deze gerechten op een gezondere manier klaar dan in de pan, omdat u haast geen boter of olie hoeft te gebruiken bij de bereiding. Een win-win situatie wanneer u het erg belangrijk vindt om gezond te eten!

Daarnaast hoeft u dankzij de contactgrill niet te wachten tot het lekker weer is om gerechten te grillen. U kunt de contactgrill gewoon in eigen huis gebruiken om uw favoriete gerechten op te bereiden, wanneer u maar wilt!

Contactgrill kopen

Er zijn veel verschillende contactgrills te verkrijgen, hoe weet u nou welke u wilt kopen? Het kan zijn dat u interesse heeft in een contactgrill van een specifiek merk. Veel mensen houden graag vast aan een merk wanneer ze hier tevreden over zijn, en kiezen dan gericht een contactgrill van dat merk. Eldi heeft contactgrills van de merken Tefal en Nova in het assortiment. Wilt u graag een contactgrill kopen van Tefal of Nova? Dan kunt u terecht in onze webshop of één van onze fysieke winkels!

Tips voor het kopen van de beste contactgrill

De ene contactgrill is de andere niet. Een contactgrill kan over verschillende opties beschikken, u kunt dus een contactgrill uitzoeken op basis van deze opties. Een aantal opties voor een contactgrill zijn:

 • Vermogen
 • Afneembare bakplaten
 • Anti-aanbaklaag
 • Regelbare thermostaat

Wij leggen u graag uit wat bovenstaande opties inhouden zodat u deze tips kunt gebruiken om de beste contactgrill te kopen.

Vermogen

Het vermogen van een contactgrill geeft het aantal watt aan. Deze varieert vaak van tussen de 0 – 800 watt en de 800 -1800 watt.

Afneembare bakplaten

Het is erg handig om te kiezen voor een contactgrill met afneembare bakplaten. U kunt de bakplaten dan namelijk loshalen van de contactgrill en deze gemakkelijker schoonmaken. Het schoonmaken van de grillplaten gaat zo een stuk gemakkelijker en sneller dan wanneer deze vast zitten aan de contactgrill.

Anti-aanbaklaag

Een anti-aanbaklaag is ook erg handig voor een contactgrill. Deze zorgt er namelijk voor dat het eten dat u op de contactgrill bereidt, niet aankoekt aan de grillplaten. Wanneer u een contactgrill zonder anti-aanbaklaag heeft, moet u vaak erg lang en goed poetsen om deze weer helemaal schoon te krijgen en de etensresten eraf te boenen.

Regelbare thermostaat

Een regelbare thermostaat is geen overbodige luxe voor een contactgrill wanneer u er veel verschillende gerechten op wilt bereiden. Vlees moet bijvoorbeeld vaak op een hogere temperatuur worden bereid dan een panini, en het is handig wanneer uw contactgrill dus over een regelbare thermostaat beschikt zodat u zelf de temperatuur kunt instellen.

Maar naast bovenstaande opties, zijn er meer dingen waar u rekening mee kunt houden bij het kopen van een contactgrill. Zo is de prijs ook een belangrijk punt. Wat is het maximale bedrag dat u wilt uitgeven aan een contactgrill? Bepaal dit vooraf, want er zijn veel verschillende prijsklassen wanneer het gaat om een contactgrill. Hoe meer opties u wilt, hoe hoger de prijs.

Daarnaast is ook het grilloppervlak belangrijk. Wanneer u een groot huishouden hebt, is het niet handig als het grilloppervlak slechts 1 of 2 stukken vlees of panini’s tegelijk kan bereiden. Er zijn compacte contactgrills te verkrijgen voor kleine huishoudens, maar ook grotere contactgrills die geschikt zijn voor meerdere personen.

Wat kunt u bereiden op de contactgrill?

Zoals we eerder al lieten weten, kunt u ontzettend veel gerechten bereiden op de contactgrill. Om u een beter beeld te geven, sommen we graag even op wat u op de contactgrill kunt klaarmaken:

 • Panini’s en tosti’s
 • Gesneden groenten
 • Vis
 • Vlees
 • Aardappeltjes

Vaak krijgt u bij het kopen van een contactgrill hier ook verschillende grillplaten bij (wanneer u kiest voor een contactgrill met afneembare bakplaten). Zo kunt u bijvoorbeeld voor een grillplaat kiezen bij de bereiding van vlees, vis of groenten, een tosti-plaat bij het bereiden van tosti’s en panini’s en een wafelplaat voor het bereiden van wafels.

Wat u kunt bereiden op de contactgrill is écht heel erg veelzijdig. Er zijn zoveel mogelijkheden voor het bereiden van diverse gerechten dat een contactgrill echt een onmisbare machine is in uw keuken!

Advies over contactgrills?

Wilt u graag advies over contactgrills inwinnen zodat u gemakkelijker kunt bepalen welke u wilt kopen? Neem dan contact op met de specialisten van Eldi. Wij helpen u graag verder met het kopen van een contactgrill in onze webshop of in één van onze fysieke winkels.