Eierkokers

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Eierkoker kopen

Bent u op zoek naar een eierkoker? Het wordt vaak als uitspraak gebruikt; ‘Hij kan nog geen ei koken’, maar eigenlijk is dit ook niet altijd even gemakkelijk. Een ei koken hangt af van verschillende factoren, waaronder de grootte van het ei. Deze is niet altijd hetzelfde. Daarnaast wil de één zijn ei graag hardgekookt hebben, en de ander juist zachtgekookt. Hoe kookt u nou het perfecte ei? Een goede eierkoker kan daar bij helpen!

Vroeger werden eieren vaak met een pannetje water op het vuur gekookt. Vervolgens werd de tijd bijgehouden (of zelfs geschat) en aan de hand daarvan werden de eieren gekookt. Dit is best een lastige manier om te bepalen hoe hard- of zachtgekookt de eieren zijn na een tijdje koken. Eierkokers zijn daarom een mooie uitvinding, kook uw eitje voortaan op uw favoriete manier!

Eierkokers vergelijken

Er zijn verschillende soorten eierkokers te koop en daarom is het goed om deze met elkaar te vergelijken. Zo heeft u eierkokers voor bijvoorbeeld 3 eieren, maar ook eierkokers voor 10 eieren tegelijk. Voor grote huishoudens is het erg fijn om een eierkoker te hebben die veel eieren tegelijk kan koken. Met behulp van een eierkoker kunt u veel gemakkelijker eieren koken en het gaat daarnaast ook een stuk sneller. Vergelijk verschillende eierkokers qua merk en inhoud en kies zo de eierkoker die bij u past.

Daarnaast zijn er eierkokers die beschikken over een droogkookbeveiliging. Wanneer al het water is verdampt en de plaat droog is, zijn uw eieren gekookt. U krijgt dan vaak een seintje door middel van een zoemer of piepje. Een eierkoker met droogkookbeveiliging slaat vervolgens automatisch af wanneer de eieren gekookt zijn. Wanneer dit een vereiste is voor u, moet u een eierkoker met droogkookbeveiliging kopen.

Als extra accessoire voor de eierkoker worden er soms eierprikkers meegeleverd. Een eierprikker moet voorkomen dat uw eieren gaan barsten of lekken tijdens het koken. Prik met de eierprikker een klein gaatje in de eieren voor het koken en u voorkomt dit probleem.

Het perfecte ei koken met een eierkoker

Het koken van een ei lijkt gemakkelijk, maar dat is het vaak niet. Wanneer u graag een zachtgekookt eitje wilt, zult u zien dat deze medium is en wanneer u graag hardgekookt wilt, is de dooier nog vloeibaar. Dit kan frustrerend zijn wanneer de rest van het ontbijt al bereid is, en daarom is een eierkoker een goede aanschaf. Stel de gewenste hardheid van het ei in op de eierkoker en laat het apparaat zijn werk doen.

Er is niets zo vervelend dan een zachtgekookt ei wanneer u hard wilt en andersom. Daarnaast heeft u wellicht te maken met andere gezinsleden of vrienden, dan wilt u wel dat zij hun eieren op de juiste manier voorgeschoteld krijgen. De aanschaf van een goede eierkoker kan u helpen bij het bereiden van het perfecte ei!

Hoe werkt een eierkoker?

Maar hoe werkt een eierkoker precies? In een eierkoker zit een elektrisch plaatje waar de eierhouder met de eieren die gekookt moeten worden op gezet wordt. Vul de eierkoker vervolgens met een afgemeten hoeveelheid water, afhankelijk van het aantal eieren en de gewenste hardheid van de eieren. De gewenste hardheid van de eieren kunt u op de eierkoker instellen. Vervolgens gaat de machine aan de slag. Wanneer al het water is verdampt en de elektronische plaat droog is, zijn de eieren gekookt!

Advies nodig?

Wilt u graag een eierkoker kopen maar weet u niet zo goed welke u moet kiezen? Neem dan contact op met Eldi, wij helpen u graag verder. Komt u liever langs in één van onze fysieke winkels? Onze medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren over eierkokers en meer!