Koffiemolens

Ondanks de opkomst van de vele soorten koffiezetapparaten en machines, is de koffiemolen ook nog altijd erg populair onder de echte koffieliefhebbers en bij echte barista’s. Een koffiemolen maakt gebruik van koffiebonen die vers gemalen worden voor uw kopje koffie. Vlak voordat u koffie gaat zetten, kunt u de bonen malen, verser kan niet! Dit smaakt een stuk lekkerder dan wanneer u gebruik maakt van voorgemalen koffie, hier gaat toch een groot deel van de smaak verloren. Geef uw koffie wat extra’s door gebruik te maken van een koffiemolen!

Leuk feitje, wist u dat gemalen koffie maar een half uur vers blijft en daarna al smaak verliest? Nog meer redenen om een koffiemolen aan te schaffen.

Koffiemolen kopen

Wilt u een koffiemolen kopen? Een koffiemolen behoort tot de huishoudelijke apparaten en is bij de ware koffieliefhebbers niet weg te denken uit de keuken. Echter zijn er veel verschillende soorten koffiemolens met allemaal specifieke eigenschappen en diverse prijsklassen en daarom is het belangrijk dat u weet wat u wilt voordat u een koffiemolen gaat kopen. Een aantal soorten koffiemolens zijn:

  • Slagkoffiemolens
  • Koffiemolens met maalschijven
  • Handkoffiemolen

Daarnaast heeft u de globale keuze uit handmolens en elektrische koffiemolens. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat.

Tips koffiemolen kopen

Wilt u graag een koffiemolen kopen? Dan kunt u hierbij wel wat tips gebruiken.
Zo is het belangrijk dat u eerst een keuze maakt tussen het soort koffiemolen wat u wilt kopen. Gaat u voor een handmolen of toch voor een elektrische koffiemolen? En heeft u bijvoorbeeld een voorkeur voor een specifiek merk?

Daarnaast is budget erg belangrijk, hoeveel geld wilt u maximaal uitgeven aan de aanschaf van de koffiemolen. Bespaar niet op de koffiemolen wanneer u veel waarde hecht aan de smaak van uw koffie! Wanneer u dure koffiemachine hebt aangeschaft, is het erg zonde wanneer u hier voorgemalen koffie voor gebruikt. Zorg er daarom voor dat beide machines met elkaar in balans zijn voor de perfecte smaakbeleving. Daarnaast kunt u zelfs beter meer investeren in een goede koffiemolen dan in een dure koffiemachine.

Schoonmaak van de koffiemolen is ook een belangrijk aspect waar u rekening mee moet houden. Zo is het niet bij elke koffiemolen gemakkelijk om deze goed schoon te maken. Een goede koffiemolen maakt bijvoorbeeld gebruik van maalschijven. Deze maalschijven zouden gemakkelijk schoon te maken moeten zijn, deze malen namelijk de koffiebonen. Wanneer deze maalschijven niet goed schoon worden gemaakt of uw molen slecht is, zullen de koffiebonen niet goed worden gemalen. Dit heeft als gevolg dat uw koffie niet lekker zal smaken.

Advies koffiemolens

Wilt u meer informatie over koffiemolens of bent u op zoek naar advies? Er is ontzettend veel keuze en daarom begrijpen wij dat het lastig kan zijn om de juiste te maken. De specialisten van Eldi helpen u graag verder met het maken van de juiste keuze. Wilt u liever persoonlijk advies? Kom dan langs in één van onze fysieke winkels, onze medewerkers staan voor u klaar!