Pastamachines

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Bent u een echte chefkok in de keuken en serveert u graag heerlijk verse gerechten voor familie of vrienden? En bent u ook nog eens een groot fan van de Italiaanse keuken? Dan kunt u niet aankomen met het koken van pasta uit een pakje natuurlijk. Verse pasta moet écht vers zijn en een pasta maker kan dan zeker niet ontbreken in uw keuken.

Heeft u al een eigen pastamachine in uw keuken? Wij helpen u graag met het geven van diverse tips voor het kopen van een pasta maker. Wanneer u eenmaal uw eigen verse pasta één keer gemaakt heeft, wilt u nooit meer pasta uit een pakje!

Tips voor het kopen van een pastamachine

Wanneer u een pastamachine gaat kopen, zult u al snel zien dat er veel mogelijkheden zijn. Hoe weet u nou waar u op moet letten bij het kopen van een pastamachine? Wij geven u graag wat tips zodat u wat gerichter kunt zoeken naar de pasta maker die bij u past.

Omdat pastamachines steeds populairder zijn geworden, zijn er ook machines van slechte kwaliteit op de markt gekomen. Dit zijn vaak de pasta makers die niet lang meegaan en waarbij veel ongemakken aan het licht komen zodra u de pasta gaat maken. Om dit te voorkomen, geven we u graag wat tips voor het kopen van de juiste pastamachine.

Waar u goed op moet letten bij het kopen van een pastamachine is sowieso de prijs ervan. Er zijn pasta makers in diverse prijsklassen te verkrijgen en het is verstandig om vooraf een budget vast te stellen. Wat wilt u maximaal uitgeven aan het kopen van de pasta maker? Stel dit vooraf vast, dit maakt het een stuk gemakkelijker zoeken naar de juiste machine.

Daarnaast is ook het schoonmaken van de pastamachine een belangrijk punt om rekening mee te houden. Niet elke pastamachine is gemakkelijk schoon te maken en ook niet alle onderdelen kunnen altijd in de vaatwasmachine. Wilt u niet elke keer handmatig de hele pasta maker uit elkaar halen om de onderdelen los schoon te maken? Kies dan voor een pastamachine die gemakkelijk schoon te maken is en waarvan de onderdelen vaatwasbestendig zijn. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk.

Welke pastamachines zijn er?

Er zijn verschillende type pastamachines te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een handmatige pastamachine of een elektrische pastamachine. Wij leggen u graag het verschil tussen beide typen uit.

Handmatige pastamachine

Een handmatige pasta maker is de meest klassieke vorm. Met deze pasta maker moet u de pasta rollen en vervolgens snijden. Met behulp van deze pastamaker kunt u gemakkelijk lange vormen van pasta maken zoals spaghetti, tagliatelle en lasagnebladen.

Elektrische pastamachine

Een elektrische pastamachine daarentegen wordt vaak gebruikt om pasta te mixen en te persen. Deze elektrische machines kunnen vaak gemakkelijk verschillende vormen snijden en zo kan ook penne klaargemaakt worden bijvoorbeeld.

Wilt u weten welke van deze twee type pastamachines het beste bij u past? Dan kunt u ook bij uzelf nagaan wat u belangrijk vindt. Met een handmatige pastamachine bent u vaak wat langer bezig. Bent u van plan om regelmatig verse pasta te gaan maken en bent u graag wat sneller klaar? Dan kunt u het beste kiezen voor een elektrische pastamachine in plaats van de handmatige. We verzekeren u wel dat beide pastamachines ervoor zorgen dat u de échte smaak van verse pasta proeft en nooit meer de standaard pasta uit de supermarkt wilt.

Advies inwinnen over pastamachines?

Wilt u meer advies over pastamachines en de verschillende mogelijkheden? Dan kunt u de specialisten van Eldi altijd vragen om meer uitleg over pastamachines en de mogelijkheden. Wilt u liever persoonlijk geadviseerd worden? Kom dan langs in één van onze fysieke winkels, we helpen u graag!